Прадавній звичай бережіте...


Чемеровеччина… Щедра, добра і багата земля. За сивою долею віків ховається її історія.
Жили і живуть в цьому куточку подільської землі щедрі, мудрі люди, які своєю працею, розумом , творчою уявою творили духовну культуру нашого краю.
З діда-прадіда мали вони багато обрядів, звичаїв традицій, множили їх і свято берегли бо в них живе душа України, її народу славна історія .
Тому вже стало традицією в стінах Чемеровецької центральної районної бібліотеки для дорослих, в українській світлиці, проводити екскурсії, пізнавальні години народознавства,  народознавчі хвилинки до різних свят народного календаря, адже відродження культурно-історичних традицій нашого народу є одним  із основних напрямів роботи бібліотеки з молоддю.
Так до циклу Різдвяних свят, як перших новорічних , в бібліотеці влаштовано книжково-ілюстративну  виставку та проведено пізнавальну годину народознавства «Різдво крокує, радість нам дарує» не тільки для молоді а й для різних груп користувачів. На виставці представлено  матеріали про свята та обряди  нашого краю,та інших куточків нашої країни. 

Різдвяні свята тривають аж до  Водохрещі і робота  бібліотеки по відродженню національних традицій нашого народу  продовжується.  Буде проведено ряд заходів по відзначенню свят за народним календарем. 


Немає коментарів:

Дописати коментар