Вечір пам"яті "Зима, що нас змінила"

Боротьба не за щастя вже навіть ішла – за життя»!...
Такими словами в читальній залі бібліотеки для дорослих 20 листопада розпочався вечір пам»яті «Зима, що нас змінила» присвячений Дню свободи та Гідності.
Заява влади призупинити підготовку до підписання угоди  про Євроінтеграцію сколихнула народ України… І народ повстав, повстала молодь, народжена в роки незалежності, повстали студенти, що знають мови та вільно відвідують європейські держави. Вони вийшли на Майдан, співали пісень, малювали плакати, скандували гасла. Навіть не думали про найгірше… Розгін… Кров…Смерть… Так пролилася перша кров… Після цього на Майдан вийшли сотні тисяч людей, не за євроінтеграцію, а  проти насильства. Так народилася Революція гідності.
Минуло два роки з часу коли вперше на Майдані  у Києві пролилася кров  українських патріотів, та рани в нашому серці ще й досі кровоточать і болять.
Присутні на заході.  а це працівники установ та організацій райцентру , з тривогою в серці та зі сльозами на очах  вслухались в кожне слово ведучих , адже ще багато хто до цих пір не може повірити у те, що що ця війна відбулася у сучасному світі, у мирні часи тоді , коли на більшій території України  триває звичайне мирне життя.
На заході був присутній та виступив заступник голови Чемеровецької  РДА Едуард Шляков, який сам добровольцем пішов на Схід та був учасником подій під Іловайськом. Протягом усього заходу звучали пісні патріотичної  тематики «Небесна сотня», «Помоліться батьки», «Я тобі наказую жити», «Плачуть ікони», «Дай Боже нам своєї сили» у виконанні викладачів дитячої музичної школи та працівників клубних закладів району та демонструвались відеофільми.


Немає коментарів:

Дописати коментар