Пересувна виставка "Спротив геноциду"

 Відповідно до указу Президента України від 29.10.2014 року «Про заходи в зв»язку з Днем пам»яті жертв голодоморів» протягом грудня 2015 року по вересень 2016 року в Україні діє пересувна фотодокументальна виставка«Спротив геноциду», яка була розроблена Українським інститутом національної пам»яті спільно з галузевим державним архівом Служби безпеки України, Центром досліджень визвольного руху та Громадським комітетом.  Згідно графіку виставка з 22 по 29 січня перебуває в нашому районі. Виставка розміщена в стінах  Центральної районної бібліотеки.
     На відкритті   були присутні голова Чемеровецької РДА Олег Батюк, перший заступник голови РДА Едуард Шляков, заступник Петро Кравцов, заступник голови районної ради Юрій Войтов, керівники структурних підрозділів РДА. Відкрив , провів екскурс по експозиціях  та детально ознайомив  з матеріалами директор районного народного історико-краєзнавчаго музею Сергій Рибак.
   На стендах виставки представлені унікальні документи та фото, які розкривають масштаби спротиву, його форми і методи. Значна частина документів, які представлені на виставці оприлюднені вперше.

   Протягом тижня проводились екскурсії для  учнів 9-11 класів навчальних закладів райцентру, учнів старших класів ЗОШ району та студентів медичного коледжу. 

Немає коментарів:

Дописати коментар